Problemen met constructie galerijen Van Heuven Goedhartlaan

Problemen met constructie galerijvloeren flats Van Heuven Goedhartlaan.

Actief voor Amstelveen stelt mondelinge vragen over de problemen met de constructie van de galerijvloeren flats Van Heuvel Goedhartlaan in de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur.

Over het onderzoek naar de constructie van de galerij vloeren van de appartementencomplexen aan de Van Heuven Goedhartlaan zijn vragen gerezen. Waarom?

Vele bewoners van deze flats hebben na het SAVE/renovatie project van de 400 woningen op de Van Heuven Goedhartlaan een enorme lijst met zaken die verkeerd zijn gegaan. Het overleg met Eigen Haard hierover verloopt volgens de bewoners alles behalve soepel.

Er zijn meerdere problemen met de galerij, waaronder de nieuwe coating die tijdens de renovatie is gebruikt, en nu spekgladde vloeren oplevert. Daar zou iets worden gedaan en nu blijkt dat de constructie niet goed is.

Een onderzoek van de galerij constructie is volgens bewoners, jaren terug al eens gedaan en een maand of 6 geleden kwam er een vervolg onderzoek. Blijkbaar is dit dan nu de uitkomst.

Burgemeester en wethouders geven aan dat, daar waar dat mogelijk is Eigen Haard te willen ondersteunen. Echter hebben de bewoners van deze flats juist het gevoel niet gesteund te worden.

AVA heeft daarom de volgende vragen:

  1. Gaat u ook bewoners waar mogelijk ondersteunen?
  2. Zo ja, Hoe denkt u deze bewoners dan te gaan helpen?
  3. Heeft de Gemeente Amstelveen een klachten coördinator voor de bewoners bij wie vele problemen spelen waar Eigen Haard de verantwoordelijkheid voor zou moeten dragen?
  4. Hoe gaat de Gemeente Amstelveen, Eigen Haard meer op haar verantwoordelijkheid wijzen ten aanzien van klachten van huurders.