Hoe modern is Amstelveen als het gaat om vegan restaurants

Waar blijft het eerste vegan restaurant in Amstelveen

Vegan worden, dat is toch iets voor hippies? Wie dat nog denkt, moet snel onder die ene steen vandaan komen, want vegetarisch of vegan eten neemt enorm aan populariteit toe. Met name mensen onder de 40 jaar gaan steeds meer mensen vegan of vegetarisch eten. Helaas voor de mensen die denken dat dit hippie zijn, ze hebben Woodstock nooit meegemaakt.

In Noord Nederland eet bijna 3% van de bevolking veganistisch. Het merendeel hiervan zijn vrouwen. Maar als je kijkt naar de jeugd zie je misschien geen enorme toename aan vegetarisch of vegan eten, maar je ziet wel een enorme afname aan het eten van vlees. 

De gemeente Amstelveen is helemaal niet bezig met diversiteit

Het gekke is dat de gemeente Amstelveen nog steeds geen vegan restaurant heeft. Ondanks dat de trends laten zien dat het aantal veganisten elk jaar met circa 150% groeit, doen ze geen enkele moeite om een vegan of veganistisch restaurant aan te trekken. 

Ondanks dat dit maar het tipje van de ijsberg is, blijkt dat Amstelveen geen focus heeft op diversiteit en dat zie je in heel veel aspecten terug. Iets dat anders en niet mainstream is, hoort niet thuis in Amstelveen. 

Je zou verwachten dat een van de rijkste gemeenten van Nederland meer diversiteit wil stimuleren. Diversiteit op het gebied van eten, maar ook qua winkels, cultuur, uitgaansgelegenheden en woningen. Maar niets van dit alles. 

Ik kom zelf uit Mijdrecht en ben opgegroeid met het gezegde: “wat de boer niet kent dat vreet hij niet”. Als boerse dorpsbewoner – zo zagen wij onszelf – zagen wij Amstelveen als de elite stad waar alles zo goed voor elkaar was. Eenmaal inwoner van Amstelveen bleek dit flink tegen te vallen en voelt het alsof men hier denk: “Wat de Amstelveense inwoner niet kent, dat weet hij niet.”

Misschien wil Amstelveen een elite stad met grootverdieners zijn. Misschien wil de burgemeester met zijn wethouders dit helemaal niet veranderen. Maar wat de reden ook is, dit veroorzaakt wel dat Amstelveen aan het vergrijzen in plaats aan het verjongen is. Het lijkt een moderne stad, maar een modern fenomeen zoals een vegan restaurant lijkt hier net iets te hoog gegrepen.


Praat mee

0 reacties

Geef een antwoord
Your email address will not be published.

Sluiten X
en ontvang de nieuwsbrief