Bestuur

Tim Lechner

Voorzitter

“Mijn naam is Tim Lechner ik ben 63 jaar en een van de oprichters van Actief Voor Amstelveen. Een van de vele redenen voor de oprichting is dat ik de woningmarkt niet evenwichtig van opbouw vind. Daar moet iets aan gebeuren. Mijn eigen kinderen kunnen in Amstelveen niet wonen, omdat er niks is en als er al wat is kunnen ze het zonder hulp van hun ouders niet betalen.”

Tim Lechner is een bevlogen politicus. Hij heeft jarenlange ervaring in de gemeenteraad van Amstelveen op het gebied van veiligheid, Jeugdzorg, Onderwijs, WMO en Participatiewet.

Tim heeft ook in andere onderdelen van de maatschappij  een uitgebreide loopbaan achter de rug. Hij was agent en politieofficier (respectievelijk in Amsterdam en Rotterdam), hoofd van de bedrijfsvoering bij de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, stafmanager bij Multihouse NV en via zijn eigen bedrijf Sprinta interim manager bij tal van ondernemingen. Verder heeft hij lange tijd als directeur van de ANBO de belangen van ouderen behartigd.

Jashin Baroud

Vice-voorzitter

Mijn naam is Jashin Baroud, 36 jaar oud.
Ik organiseer met mijn eigen onderneming jongerenevenementen in poppodium P60 en ben de laatste vier jaar bezig geweest met het opzetten van een platform waarin jongeren de vrijheid krijgen zonder oordeel en verwachting te kunnen bouwen aan hun ambities en dromen.
Met Future Face probeer ik jongeren een stem en gezicht te geven en vraag en aanbod bij elkaar te brengen.
Ik verheug mij erop samen met AVA jongeren en gemeente dichterbij elkaar te brengen om ze zodoende de ruimte te kunnen bieden mee te denken over actuele thema’s binnen hun eigen stad.

Annemieke van Veen

Secretaris

Annemieke van Veen is mijn naam. Ik ben 51 jaar oud en ben geboren en getogen in Amstelveen. Op dit moment woon ik net over de grens in de wijk Nieuw Oosteinder in Aalsmeer samen met mijn man en twee dochters. Onze derde dochter is net het huis uit en woont in de Westwijk. Al bijna 30 jaar ben ik met veel plezier werkzaam in het basisonderwijs. Als ambulant begeleider bezoek ik veel basisscholen in Amstelveen en omstreken. AVA is voor mij de juiste plek om veel voor Amstelveen te kunnen betekenen. Het onderwijs, de verenigingen, meedenken over het creëren van eerlijke woonplekken, zijn de onderwerpen waar mijn hart naar uit gaat.

René Valk

Penningmeester

Mijn naam is René Valk, geboren in 1961 en ben woonachtig in Waardhuizen. Ik heb sinds 2012 een eigen administratiekantoor: Valk Administraties en Advies. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen.
Mijn werkgebied op administratief gebied is divers: ik help zelfstandige ondernemers met hun administratie, daarnaast verzorg ik ook de administratie voor kleine BV’s en ben daarnaast Bewindvoerder voor een particulier. Ook ben ik Penningmeester van Stichting Wami in de wijk Waardhuizen-Middenhoven.

Yuri Colman

Bestuurslid

Mijn naam is Yuri Colman, ik ben 43 jaar oud en woon sinds 1983, met een korte onderbreking, in Amstelveen. In het dagelijks leven ben ik al 15 jaar werkzaam in de woningbouwcorporatiesector.  Ik ben bij AvA betrokken geraakt vanwege mijn kennis over de regionale woningmarkt en als inwoner van Amstelveen wil ik graag een bijdrage leveren aan een eerlijke woonruimteverdeling voor iedereen die maatschappelijk verboden is met Amstelveen. Naast mijn werk en gezin ben ik graag met klassieke auto’s bezig en lever ik een bijdrage aan het Faunabeheer in de regio.

Cor Spinhoven

Bestuurslid

Geboren Amsterdammer, maar ik woon al 40 jaar in Amstelveen
Inmiddels alweer jaren gepensioneerd, tijdens mijn werkzame leven zelfstandig ondernemer geweest in de detailhandel.
In de afgelopen raadsperiode ben ik vier jaar fractievoorzitter geweest van de politieke partij de OCA, Ouderen combinatie Amstelveen
Tevens ben ik voorzitter van de bewonersraad Amstelveen, dit is de overkoepelende organisatie voor alle bewonerscommissies van Eigenhaard in Amstelveen. Daarnaast ben ik voorzitter van de Katholieke bond van ouderen in Amstelveen/Ouder-Amstel.
Inmiddels benoemd in het bestuur  van AVA met de speerpunten wonen en ouderen. Ik zal mijn expertise zoveel als mogelijk gaan inzetten voor de inwoners van Amstelveen