Cultureel actief weekend

In deze mooie zomerse dagen was er veel te zien en te doen in Amstelveen. Actief voor Amstelveen wordt al goed herkend en gezien. Zaterdag was er een optreden van Frans van Schendel in Venstra met klassieke Spaanse pianomuziek. Met een gratis  concert en een verkoelend drankje was het goed vertoeven. Jacqueline, raadslid AVA sprak met mensen over de plek die cultuur en kunst bij deze mensen in nam. Kunst en cultuur wordt op vele manieren en fronten beleefd en ervaren, bleek wel weer. Zondag was er een kunstmarkt van de Amstelveense kunstenaars op het dorpsplein met een optreden van de musicalvereniging OVA. Daarna was een boekpresentatie bij het Van Der Togt van Werner Pieterse, de stadsdominee die een prachtig verhaal vertelde over de moderne manier om naar religie te kijken. Velen waren aanwezig waaronder oud-burgemeester Mirjam van ‘t Veld.

De warmte dreef velen in de schaduw en AVA sprak met hen. Wat voor velen heel belangrijk is, is de verbondenheid die een dorpscentrum met zich meebrengt. Wel sprak men zorgen uit over de aankomende ingrijpende veranderingen betreffende de A9 en het Stadshart, “ we zien wel” was een veelgemaakte opmerking. De toekomst zal het leren.

Een grote ergernis was de overlast van plastic en papier, rondslingerend op de straten en parken. Met name Middenhoven is gewoonlijk een mooi park. Met name het laatste jaar blijkt dat er steeds meer vervuilers zijn die kennelijk hun afval niet kunnen opruimen. AVA zal binnenkort vragen stellen over de communicatie met anderstaligen en de regelgeving betreffende afval.

Jacqueline Höcker