Fractie

Michel Becker

Raadslid, fractievoorzitter

Michel Becker is samen met Tim Lechner oprichter van Actief voor Amstelveen. Hij is zeer gemotiveerd om weer als raadslid van toegevoegde waarde te zijn en stelt zijn jarenlange bestuurlijke ervaring en maatschappelijk netwerk graag ter beschikking. Michel heeft bestuurlijke ervaring onder meer bij D66 en zat voor deze ook in de gemeenteraad. Als lokaal- en regiovoorzitter van Koninklijk Horeca Nederland is hij benoemd tot lid van verdienste.

Tevens is hij erevoorzitter van de Amstelveense carnavalsvereniging de Turftrappers en is hij bestuurslid en vicevoorzitter van Sporting Martinus, ook daar benoemd tot lid van verdienste. Als ondernemer heeft hij zijn sporen verdiend met alle ups en downs die daarbij horen en weet wat er bij ondernemen komt kijken. Momenteel directeur-eigenaar van Amstelland Consultancy, organiseert hij op Horeca-Events- de Media en Facilitaire zaken.

Michel is uitgever en hoofdredacteur van AmstellandSport, de gratis huis aan huis sportkrant voor Amstelveen en omstreken. Hij onderschrijft de speerpunten van AVA en wil met name inzetten voor de belangen van het Midden & kleinbedrijf en ZZP’ ers,de instroom van 50 Plussers en alle ontwikkelingen op sportgebied.

Jacqueline Höcker

Raadslid, vice-fractievoorzitter

Welkom op het profiel van Jacqueline Höcker. Jacqueline is een sociaal bewogen vrouw. Zij heeft als achtergrond haar psychologieopleiding en een opleiding in professionele communicatie. Zij werkt als trainer, opleider en coach op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Zij werkt met multinationals zoals Unilever, KPN en Groot en kleinbedrijf en particulieren met een lange lijst van opdrachtgevers.

Ook doet zij opdrachten voor diverse gemeenten en college B&W. Voor AVA wil zij haar passie en verbindingskracht inzetten op het sociaal domein en wil zij de kloof dichten tussen inwoner en politiek. Door haar werkzaamheden met mensen bij overheidsinstellingen, welzijnsinstellingen, organisaties en particulieren begrijpt zij klein en groot leed wat haar dan ook drijft zich in te zetten voor inwoners.

In het begin van haar werkzame leven heeft zij als theater- en dansdocent en als beroepsdanseres gewerkt bij het Scapino Ballet, het conservatorium en de Hoge School der Kunsten. Jacqueline zal zich richten op zorg, onderwijs en kunst en cultuur. Zij heeft diverse bestuurlijke functies gehad en wil zich naast haar werkzaamheden verder inzetten op politiek lokaal niveau. Eerder was Jacqueline burgerraadslid bij burgerbelangen Amstelveen. Haar website is www.jacquelinehocker.nl

Gonnie van Rietschoten

Burgerlid commissie Ruimte, Wonen en Natuur

Als moeder, echtgenote, inwoonster en zelfstandig ondernemer in de Gemeente Amstelveen, merkte ik de laatste jaren een aantal zaken, waar ik mij over verbaas en zorgen maak.
Maar alleen bereik je niet zo veel. Toen ik hoorde van Actief voor Amstelveen, was mijn interesse gewekt. Het programma van deze partij sprak mij direct aan.

Onze jeugd, op zoek naar een eigen woning, wordt letterlijk gedwongen om te vertrekken naar omliggende gemeenten.
De wachtlijst voor een betaalbare huurwoning is jarenlang en een koopwoning is, door de hoge prijzen binnen Amstelveen, buiten bereik. Dit is één van de speerpunten waar ik mij hard voor wil maken. Betaalbare woningen voor jeugd, zowel huur als koop én kortere wachtlijsten.

Als zelfstandig ondernemer, merk ik ook dat er niet altijd meegedacht en duidelijk gecommuniceerd wordt. Dat kan toch makkelijker en beter.
Open communicatie is belangrijk, zeker voor de ondernemer die niet in het Stadshart of in een winkelstrip zit.
Voor deze ondernemers is het vaak niet duidelijk wat er veranderd binnen de gemeente ten aanzien van hun onderneming.

Deze 2 punten hebben ervoor gezorgd, dat ik heb besloten om lid te worden van Actief voor Amstelveen.

Wil Sijffers

Burgerlid Burgers en Samenleving

Na mijn middelbare school en een HBO studie Bedrijfseconoom, ben ik veertig jaar werkzaam geweest in het bedrijfsleven. Mijn functies waren creditmanager en financial controller.

De laatste vijf jaar van mijn arbeidsverleden heb ik het roer totaal omgegooid. Na het afronden van een HBO studie Psychologie/Pedagogie heb ik gewerkt met cliënten met een dubbele diagnose problematiek.

Daarnaast was ik bestuurslid van de Ouderenbond Anbo in Amstelveen. Ook ben ik lid geweest van de Seniorenraad van de Gemeente Amstelveen en tot heden ben ik al 10 jaar vrijwilliger als  belastinginvuller voor de Anbo. De vorige raadsperiode was ik Burgerlid in de Commissie Burgers en Samenleving. Een commissie waar ik met veel plezier en inzet zitting had voor de inwoners van Amstelveen.

Ben Westendorp

Burgerlid commissie Algemeen Bestuur en Middelen. Fractiesecretaris

Het is een goede gewoonte om wat over jezelf te vertellen als je lid wordt van een politieke partij en daarin actief bent. AVA, een nieuwe politieke partij in Amstelveen die er toe doet en al weer twee jaar meedraait. Na bestuurswerk voor de partij ben ik nu actief als burgerlid van de raadscommissie Algemeen Bestuur en Middelen en fungeer ik ook als secretaris van de fractie.

Het geeft mij een mooie gelegenheid een bijdrage te leveren aan de Amstelveense gemeenschap, waar ik al tien jaar woon. Voordien was ik werkzaam bij de buurgemeente Ouder-Amstel, waar ik allerlei leidinggevende functies heb verricht. Ervaringen die ik goed kan gebruiken in het lokale politieke werk. Daarnaast ben ik ook jaren actief (geweest) in het vrijwilligerswerk binnen Amstelveen, ondermeer bij het Rode Kruis, de Zonnebloem en Communicatieplatform Keizer Karelpark. En op dit moment nog als Voorzitter-secretaris van Veilig Verkeer Nederland, afdeling Amstelland.

Wat beweegt mij om me in te zetten voor Actief-voor-Amstelveen?

In het bijzonder valt het mij op de betrokkenheid met wonen en werken in Amstelveen. We willen toch allemaal een leefbare stad en leefbare wijken. Plekken waar mensen zich veilig voelen, sociale contacten kunnen onderhouden. Ook vind ik het belangrijk mensen en ondernemers de ruimte geven hun eigen idealen en ideeën te laten ontwikkelen, zonder tegen allerlei ingewikkelde en  onzinnige regeltjes aan te lopen. Misschien allemaal voor de hand liggende dingen voor u en mij, maar niet altijd zo  makkelijk en logisch te verwezenlijken. Daarvoor is  meer ruimte nodig, daar staat AVA voor en daarom heb ik gekozen voor AVA!