Manifest van Actief voor Amstelveen

Lees het manifest van Actief voor Amstelveen, de lokale politieke partij die een visie heeft over betaalbare huur,- en koopwoningen, verjonging en diversiteit voor jong en oud in Amstelveen.

Wat zijn we trots op een stad die bekend staat als de groene longen van Amsterdam en met al die mensen van buitenaf, die onze stad bezoeken om te komen winkelen en dure huizen kopen om zich definitief te vestigen in Amstelveen.


  • Helaas hecht onze gemeente te weinig waarde aan haar eigen inwoners. Waarom is een simpele starterswoning onbetaalbaar als deze al te koop is? Waar moet je als starter en jong volwassene gaan wonen als er alleen maar luxe appartementencomplexen gebouwd worden?
  • Waarom zijn er geen leuke boetiekjes en geen bruisende horeca met gezellige terrassen die het Stadshart vullen? De restaurants die helemaal van deze tijd zijn zoals Vegan, Tapas, Japans aan de plaat om maar iets te noemen ontbreken. Amstelveen biedt binnen de grauwe muren van het stadshart vele grote en bekende winkelketens, maar echte gezelligheid en diversiteit ontbreekt nog.
  • Waar moet je heen in Amstelveen als jij je jeugdig en vitaal voelt en niet zit te wachten op de volgende saaie braderie, maar wel op een gezellig openbaar volleybal toernooi of een beachfestival? Welke nachtclub kun je bezoeken en waarom is ons eens zo populaire buitenzwembad weg?
  • Er mist spontaniteit in onze gemeente. Amstelveen moet er ook zijn voor de behoeften en wensen van jongeren en jong (van geest) volwassenen.
  • Maar vooral beseffen we ons hoe belangrijk het is om fysiek en mentaal vitaal te worden, zijn of blijven. Ziekte preventie kan op zoveel meer manieren en veel actiever door de lokale overheid gestimuleerd en gefaciliteerd worden. Dat houdt ons allemaal gezond en voorkomt een onleefbare situatie.

Daarom zijn wij Actief voor Amstelveen. Een beweging en politieke partij die er is voor ouderen én jongeren die geloven in quality of life door diversiteit. Wij willen onze jongeren in Amstelveen houden en de meest veelzijdige en vitale stad in de wijde omtrek worden.


Sluiten X
en ontvang de nieuwsbrief