AVA steunt plan voor nieuw Hospice

De plannen voor een nieuw Hospice in Amstelveen nemen vastere vormen aan.

Deze week had kandidaat gemeenteraadslid Ben Westendorp een ontmoeting met Joop Siemers, bestuurslid van de Stichting Amsteloever over het plan voor de nieuwe hospice met een zestal gast-plekken in Amstelveen. Dat moet worden gerealiseerd op het terrein aan de Lindenlaan, waar voorheen de 2e Montessorischool was gevestigd.

Op dat terrein is overigens ook een medisch centrum met huisartsenpraktijk, fysiotherapie praktijk en apotheek gepland. En mogelijk komt daarbij ook nog een Kinderopvang. Financieel is de zaak nog niet helemaal rond, maar het bestuur van Amsteloever hoopt van er vanuit de gemeente mee wordt gedacht over de oplossing van dat probleem.

Joop Siemers en Ben Westendorp

Het zorggebied van de nieuwe Hospice wordt Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn. Uit onderzoek is gebleken, dat de behoefte aan, aan hospices de komende tien jaar behoorlijk zal toenemen.

Voor de toegang tot het hospice is de Stichting helder: het maakt niet uit wie je bent, wat je bent, van wie je houdt, iedereen is bij ons welkom. Er zijn maar zes plekken, maar we hebben absoluut niet één drempel, letterlijk en figuurlijk, voor wie dan ook. Dus iedereen is welkom.”

Een mooie gedachte voor een mooi project.

Actief voor Amstelveen steunt dat project van harte!


Praat mee

0 reacties

Geef een antwoord
Your email address will not be published.

Sluiten X
en ontvang de nieuwsbrief