Bouw tijdelijke tramloods Jachthavenweg

Op 2 april 2024 wordt een tijdelijke tramloods op een terrein aan de Jachthavenweg in Amsterdam gebouwd. Dat is nodig omdat het op Havenstraatterrein, waar de loodsen van de museumtram  nu staan, wordt ontwikkeld tot een woongebied.

Lees meer »

Tim Lechner overleden

Helaas bereikte ons dit weekend het trieste bericht dat Tim Lechner, in 2017 initiatiefnemer en medeoprichter van Actief voor Amstelveen, toch nog plotseling is overleden.

Lees meer »

Dorpsraad Nes over Dorpsvisie

Op 5 februari was de eerste van twee inloopavonden over de DORPSVISIE Nes aan de Amstel in het dorpshuis De Nesse. De Dorpsvisie geeft aan wat het dorp wil bewerkstelligen in de toekomst.

Lees meer »

Overlast van deelscooters - met update

Overlast van deelscooters, het houdt niet op! Wild geparkeerde deelscooters zie je steeds meer in Amstelveen. Dat geeft onveilige situaties op trottoirs en inwoners ondervinden daarvan grote overlast. Kijk naar de situatie in de Ouderkerkerlaan/Stationsstraat, het bedrijventerrein Legmeer en het winkelcentrum Groenhof.

Lees meer »

Scheurtjes

De gemoederen van de raadsleden tijdens de raadsvergadering van afgelopen woensdagavond leken een beetje op een carrousel. Niet dat er nou zoveel punten op de agenda stonden die moesten worden besproken, er was eigenlijk maar één, de standplaatsen. Maar daarnaast waren er een paar andere zaken die de aandacht vroegen en tot discussies leidden die verschillende kanten opging. En interessant: soms lijkt het net of zich haarscheurtjes binnen de coalitie aftekenen....

Lees meer »