Amstelveense jeugd wil lachgas, maar gemeente wil verkeersveiligheid

Amstelveense jeugd wil lachgas, maar gemeente wil verkeersveiligheid

De jeugd in en rond Amstelveen gebruikt steeds vaker lachgas tijdens feestjes en evenementen. Dat komt mede omdat lachgas nog niet is opgenomen in de opiumwet en daardoor niet strafbaar is. Het idee binnen de gemeente Amstelveen is nu om het recreatief gebruik van lachgas strafbaar te stellen in door het college aan te wijzen gebieden en dan alleen voor een bepaalde tijd.

Niet iedereen is het hier mee eens, omdat het gebruik van lachgas best wel zorgwekkend kan zijn. Naast de onomstotelijk bewezen ernstige gezondheidsklachten, brengt lachgas ook gevaar in het verkeer met zich mee. Het gebruik in het verkeer is niet alleen gevaarlijk voor de gebruiker zelf, maar de bestuurder kan ook andere weggebruikers in gevaar brengen.

Ter voorkoming van verstoring van de openbare orde in Amstelveen en in het belang van het woon- en leefklimaat binnen de gemeente Amstelveen dient een totaalverbod van recreatief gebruik van lachgas in de Algemene Plaatselijke Verordening te worden opgenomen. De lokale Amstelveense partijen AVA en CU dienen daartoe een motie in tijdens de raadsvergadering van 16 december a.s..


Praat mee

0 reacties

Geef een antwoord
Your email address will not be published.

Sluiten X
en ontvang de nieuwsbrief