Help ik wil op Padel maar kan dat wel in Amstelveen?

Help ik wil op Padel maar kan dat wel?

Padel is een van de meest snel opkomende racket sporten ter wereld. In Frankrijk was het al jaren enorm populair, maar de sport breekt nu ook door in Nederland. Dit komt met name omdat door het kleine racket, bijna iedereen deze sport kan beoefenen. Toch heeft Amstelveen nog maar 1 baan. Hoe kan dat vragen wij ons af? 

Amstelveen is nooit koploper geweest als het gaat om innovatie. Soms lijkt het wel eens dat de wethouders door de jaren heen hier te oud voor zijn. Vernieuwing is iets voor de jongere generatie, maar die zit nooit in de gemeenteraad. En aangezien de wethouders soms maar met moeite en mondjesmaat naar de burgers kunnen luisteren, loopt Amstelveen vaak achteraan de muziek.

Wat zou Amstelveen kunnen doen op het gebied van diversiteit qua sport?

Niet elk kind (en ook niet de volwassenen) is hetzelfde. Zoveel mensen, zoveel wensen. Het meest eenvoudig voor een wethouder is om je te richten op de massa, want daar krijg je eerder draagvlak voor. Maar hiermee sluit je wel de uitzondering buiten.  

Je kunt als gemeente natuurlijk een sportfaciliteit niet forceren om allerlei sporten aan te bieden waar soms in het begin nog weinig vraag naar is. Maar wat je wel kunt doen is diversiteit opnemen in je bestemmingsplan. Wat je ook kunt doen is bij de aanleg – of groot onderhoud – van een speeltuin rekening houden of er misschien iets anders kan komen dan een paar doeltjes of een basketbalkorf. 

Dat vergt enige creativiteit die menig wethouder vreemd is, maar door te beginnen om eens goed te luisteren naar de inwoners, kun je een heel eind komen. Je zou bijvoorbeeld ook trendwatcher in kunnen huren. Er lopen al zoveel duur betaalde consultants rond die rapporten schrijven om hun eigen rapporten te onderbouwen, dat een trendwatcher meer of minder ook niet meer uit zal maken. 

Er is weinig diversiteit in Amstelveen omdat het simpelweg niet op de agenda staat en daar moet snel verandering in komen. Dankzij de enquêtes en inzichten van AVA Next zullen de pijnpunten op dit gebied snel en regelmatig op de kaart worden gezet. AVA zal zich hiervoor blijven inzetten. 


Praat mee

0 reacties

Geef een antwoord
Your email address will not be published.

Sluiten X
en ontvang de nieuwsbrief