Wie wil er ook lekker naar het strand in Amstelveen?

Wie wil er ook lekker naar het strand in Amstelveen?

De grote broer van Amstelveen heeft het wel begrepen. Daar hebben strand Blijburg, het Sloterstrand, Strandzuid en zo nog een paar populaire en gezellige plekken waar jong en oud samenkomt. Amstelveen heeft veel meer ruimte en locaties waar dit zou kunnen, maar vooralsnog wil de gemeente er niet aan.

Zelfs het openbare zwembad was een lastig dilemma, want stel je voor dat mensen plezier hebben in het water. Plezier lijkt in Amstelveen soms wel eens een vies woord. Zeker als het gaat om wat jongeren en jongvolwassenen willen.  

Maar hoe moeilijk kan het zijn om een strandje aan te leggen met een leuke horecagelegenheid? Op Strandzuid, nota bene midden tussen de hallen van de Rai, moet je soms dringen om een ligbedje te bemachtigen. Dat is toch de droom van elke ondernemer? Een bak met zand langs het water, leuk gezellig restaurantje erop en klaar zou je zeggen. 

Als het aan AVA en AVA Next ligt dan hebben we volgende zomer minstens 2 van die plekken. Bijvoorbeeld in het Amsterdamse bos en misschien wel ergens langs de Amstel. Het zou toch de ideale plek zijn om jong en oud met elkaar in contact te brengen? Of denkt der gemeente dat jongeren graag op bezoek gaan in ouderencentrum de Bolder? Nee, natuurlijk niet. Zo ver van de werkelijkheid staan ze ook weer niet, maar gezien het feit dat er geen oog is voor dit soort initiatieven, lijkt het soms wel dat ze echt niet beseffen wat jongeren en jongvolwassenen willen. 

Er mag wel ruimschoots geld besteed worden aan het onderhoud van al die houten bankjes, maar de pot voor een beetje gezelligheid en diversiteit blijft op slot. Dat zouden niet de prioriteiten zijn die wij als AVA zouden stellen. Mensen worden namelijk gelukkiger als ze andere mensen en ook nieuwe mensen ontmoeten. En ook al zouden de Covid maatregelen nog een jaar aanhouden dan is een strand natuurlijk uitermate geschikt om aan alle maatregelen te voldoen en toch contact met anderen te maken.  

Daarnaast is een eigen strand (of twee) natuurlijk ook ideaal voor de minima die een jaartje even niet op vakantie kan. Kinderen kunnen zich uitstekend vermaken terwijl moeder of vader ook even tijd voor zichzelf heeft. Zo krijgt een heus strandje in Amstelveen ook nog eens een sociaal karakter. Wie kan daar nou op tegen zijn?


Praat mee

0 reacties

Geef een antwoord
Your email address will not be published.

Sluiten X
en ontvang de nieuwsbrief