Wij zien door de bomen het bostheater niet meer

Zelfs na 250.000 subsidie zien wij door de bomen het bostheater nog steeds niet

Het Amsterdamse Bostheater is gered en dat is natuurlijk goed nieuws. Nu kunnen elke zomer circa 65.000 verdwaalden uit heinde en verre naar een amateurtoneelgezelschap komen kijken. Het heeft dan wel 250.000 euro extra subsidie gekost, maar dan heb je ook wat. 

De subsidie komt van gemeente Amsterdam en Amstelveen. Want zo’n oude traditie moet je in stand houden. Maar even ter vergelijking. 

Lowlands – om maar even een voorbeeld te noemen – trekt jaarlijks ook een soortgelijk aantal mensen en die kan fluiten naar welke compensatie dan ook. Is muziek niet cultureel genoeg of is dit omdat we in Amstelveen de jeugd vergeten? 

Waarom zeggen we niet tegen een van de vele noodlijdende festivalorganisatoren dat ze mede op kosten van de gemeente hun eerstkomende festival in Amstelveen mogen houden? Of staat de muziek op dit soort festivals de burgemeester niet aan? Want de jongeren die zelf vinden dat ze echt niets te zoeken hebben in het bostheater willen dat soort muziek namelijk wel. 

Moet het Amsterdamse Bostheater dan maar failliet? 

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat door de corona maatregelen een icoon zoals het Amsterdamse Bostheater nooit meer een voorstelling zou kunnen geven. Aan de andere kant is 250.000 Euro wel een hoop geld en de vraag is of er over alternatieven nagedacht is.  

Een Lowlands heeft namelijk geen 250.000 Euro subsidie nodig om hun eerstvolgende festival in Amstelveen te houden. Al dit soort evenementenorganisaties zijn waarschijnlijk al blij met een vergunning en enkele tienduizenden Euro’s opstart subsidie. Is met hen gesproken vragen wij ons dan ook af? Is er een juiste afweging gemaakt hoe we zoveel mogelijk burgers van Amstelveen entertainment kunnen geven voor het budget dat er beschikbaar werd gesteld? Of willen we graag alles bij het oude laten en prevaleert traditie als het gaat om overheidsbestedingen?


Praat mee

0 reacties

Geef een antwoord
Your email address will not be published.

Sluiten X
en ontvang de nieuwsbrief