Goede dierenopvang in Amstelveen

02/07/2020

Op initiatief van AVA-raadslid Jacqueline Höcker, VVD-raadslid Kees Noomen en D66-raadslid Anne-Mieke van der Vet is een motie aangenomen met (unanieme) steun van de gemeenteraad voor een goede dierenopvang in Amstelveen.

Het momenteel gesloten Amstelveense Dierentehuis, dat valt onder Dierenbescherming Regio Noord West kampte al langer met ruimtegebrek en tekort aan gediplomeerd personeel. Daarbij komt dat de samenwerking tussen de Dierenambulance en het Dierentehuis al jaren stroef ging. De overeenkomst tussen hen is recent verbroken. Dieren worden nu opgevangen in Purmerend en Haarlemmermeer.

De partijen maken zich zorgen over het gemis van een goede noodzakelijke dierenopvang/pension. Zeker met de komende zomerperiode in aantocht, waar altijd weer dieren aan hun lot worden overgelaten, zal het gemis sterk worden gevoeld.

De partijen willen een sluitende samenwerking tussen diverse dierenorganisaties in Amstelveen.

Jacqueline Höcker ( AVA): “Het is nu van groot belang dat gekeken gaat worden naar een integrale samenwerking tussen dierenartsen, dierenopvang en de dierenambulance. Dierenwelzijn gaat ons erg aan het hart”

Anne-Mieke van der Vet (D66) : “ Wij willen in voorbereiding van de Nota Dierenwelzijnsbeleid, die in het najaar behandeld wordt, nu al actie ondernemen omdat de zomerperiode aanbreekt”.

Kees Noomen (VVD): “ Het is belangrijk dat er een link op de website van de gemeente Amstelveen komt waar men, in geval van dierennood, terecht kan en niet ver hoeft te reizen om geholpen te worden, zodat men weet waar men naar toe kan gaan”.

Ook particuliere initiatiefnemers met een Diploma Besluit Houder van Dieren worden uitgenodigd in gesprek met de Gemeente Amstelveen te gaan, indien men een kennel, asiel en/of pension wil starten. De partijen zoeken naar een zo goed mogelijke opvang voor dieren.

Andere nieuwsberichten

Vanwege het gevaar tot besmetting met het Corona-virus worden mensen opgeroepen maatregelen na te leven zoals o.a. de 1,5 meter afstand, handen wassen etc. Helaas zijn er risicogroepen en kwetsbare...
AVA heeft schriftelijke vragen aan burgemeester en wethouders gesteld over ventilatie van de scholen in Amstelveen. Ondanks het landelijke beleid betreffende onderwijsinstellingen en adviezen door...
De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) wil weten hoe gemeente Amstelveen omgaat met de experimentele mondkapjesplicht, nu binnen Veiligheidsregio Amsterdam/Amstelland het dragen van...
Het Amsterdamse Bos is toe aan een grote opknapbeurt. Daarvoor is een nieuw ‘Bosplan’ opgesteld, waarover tot 30 juli kan worden ingesproken. Hoewel Amstelveners veel in het bos komen, heeft de...