Duokoop woningen zijn de oplossing voor starters in Amstelveen

Duokoop woningen bieden oplossing voor starters in Amstelveen

Er is een groot tekort is aan betaalbare woningen in het laag- en het middensegment. Dat tekort aan betaalbare koopwoningen in de regio en dus ook in Amstelveen neemt in de toekomst alleen maar toe. Dit zorgt ervoor dat veel starters Amstelveen moeten verlaten en al helemaal niet binnen kunnen komen. Het bouwen van Duokoop woningen kunnen daarin een slimme oplossing bieden.

Door duokoop woningen te realiseren, wordt namelijk alleen de woning gekocht en (nog) niet de grond. Een dergelijk systeem kan er voor zorgen dat mensen met een laag- en middeninkomen ook een woning kunnen kopen in Amstelveen. Dat is de oplossing voor starters. Mensen met een laag- en middeninkomen kunnen daarbij voor de nodige doorstroming op de woningmarkt zorgen.

Duokoop woningen voor starters in Amstelveen

De gemeenteraad Amstelveen stemt in met onderzoek naar Duokoop woningen

Gisteravond is door de gemeenteraad een motie van GroenLinks, Actief voor Amstelveen en BurgerBelangen Amstelveen aangenomen over Duokoop woningen.

De drie partijen hebben aan het college gevraagd te onderzoeken of (toekomstig) grond in eigendom van de gemeente, op basis van duokoop kan worden uitgegeven. En uiteraard ook na te gaan welke terreinen in Amstelveen geschikt zijn.

De hele gemeenteraad was het daarmee eens, zodat we mogelijk op termijn werkelijk kunnen uitzien naar een aantal echt betaalbare koopwoningen in Amstelveen!


Praat mee

0 reacties

Geef een antwoord
Your email address will not be published.

Sluiten X
en ontvang de nieuwsbrief