Schimmel in woningbouw woningen in Amstelveen

Gedupeerde van schimmel- en vochtproblemen in Amstelveen worden eindelijk gehoord

Het is een veelvoorkomend probleem. Schimmel- en vochtproblemen die niet goed opgelost worden door de woningbouw vereniging. Huurders voelen zich soms machteloos en niet gehoord en leven daardoor gedwongen in een ongezond leefklimaat. Gelukkig beloofd Eigen haard vanaf nu beterschap en een adequate oplossing voor de gedupeerden.

Actief voor Amstelveen ontvingen vele klachten van getroffen huurders en nam contact op met eigen haard. Burgerraadslid Gonnie van Rietschoten werd vervolgens ontvangen door Eigen haard en bezocht samen met wethouder Ellermeijer en een vertegenwoordiger van de Bewonersraad Amstelveen, één van de getroffen woningen.

De vocht- en schimmelplekken waren erger dan de aanwezigen zich vooraf hadden voorgesteld en Eigen haard beloofde direct werk te maken van de huidige gebrekkige aanpak van dit soort problemen.

Vernieuwde aanpak schimmel- en vochtproblemen Eigen haard

Eigen haard constateert dat er veel mis gaat in de communicatie tussen huurders en de corporatie. Ze willen herhaalde klachten nu gaan clusteren en zorgen voor een betere dossier opbouw zodat ze klachten sneller kunnen gaan verhelpen.

Ook is gesproken over de communicatie tussen huurders en eigen Haard. Door een verbeterde aanpak gaat de corporatie de klachten in de toekomst sneller verhelpen.

Op deze manier komen structurele problemen met bepaalde woningen ook eerder aan het licht. Ook zegt Eigen Haard toe dat ze eerder de juiste mensen op pad stuurt om de situatie goed te kunnen beoordelen. Daarnaast gaat Eigen Haard in gesprek met de gemeente over de grondwaterproblematiek, die in sommige gevallen voor problemen zorgt.

Door dossieropbouw, fysieke constateringen en een betere communicatie met bewoners kan Eigen Haard, de excessen, die AVA recentelijk aan het licht bracht, in de toekomst vermijden

Actief voor Amstelveen is blij met deze initiatieven van Eigen Haard maar blijft  wel van mening dat het te laat is geconstateerd. Bewoners hebben soms  jarenlang in een ongezonde woning gewoond. AVA is blij dat door deze aandacht de woningcorporatie serieus werk maakt van de problemen. Maar eindelijk gaat Eigen Haard nu daadwerkelijk aan een échte oplossing werken.

Maar hoeveel van deze schrijnende gevallen zijn er nog meer? Gonnie van Rietschoten houdt haar mailbox geopend voor huurders die alsnog geen of onvoldoende gehoor vinden bij de corporatie.  Mail: g.van.rietschoten@amstelveen.nl


Praat mee

0 reacties

Geef een antwoord
Your email address will not be published.

Sluiten X
en ontvang de nieuwsbrief