Schaarse bouwgrond in Amstelveen weer gebruikt voor luxe appartementen

Schaarse bouwgrond in Amstelveen weer gebruikt voor luxe appartementen

De gemeente Amstelveen heeft moeite om starters te voorzien van betaalbare woningen, maar toch besluiten ze om weer toestemming te geven voor de bouw van luxe appartementen. Op de Acacialaan in Amstelveen mag een projectontwikkelaar zijn plannen uitvoeren waardoor schaarse bouwgrond alweer niet beschikbaar komt voor betaalbare huur of koopwoningen voor starters of ouderen.

Opnieuw voegt Amstelveen woningen toe zoals in het college uitvoeringsprogramma is vastgelegd, 26 middeldure en 2 dure koopappartementen. Op de locatie is het voorliggende plan een duidelijke aanvulling van het woningaanbod. Natuurlijk hadden wij graag gezien dat de prijzen qua verdeling en opbouw anders waren geweest, maar wij zijn realistisch genoeg om te weten dat deze grond in handen is van een projectontwikkelaar.

Amstelveen maakt politieke keuze om betaalbare woning onhaalbaar te maken

Het is een politieke keuze om de schaarse bouwgrond in, Amstelveen als gemeente, niet te kopen om gevarieerd te kunnen bouwen. De buurt heeft nagenoeg geen bezwaren gezien de minimale opmerkingen in de nota van beantwoording. AVA burgerlid Gonnie van Rietschoten hield dit betoog in de vergadering van de Commissie Ruimte,Wonen en Natuur.

AVA ziet geen enorme bezwaren tegen dit plan. Wel zijn wij van mening dat we moeten oppassen voor een overdaad aan dit soort woningen in deze prijsklasse en hoger. Twee woningen in dit plan komen eventueel in aanmerking voor kopers met behulp van de vorige week besproken starterslening. Dit is echt veel te weinig. De afgelopen twee  jaar heeft de raad vaak gestemd over appartementencomplexen die wel woningen toevoegen, maar om nu te zeggen dat dit woningen zijn waar men echt op zit te wachten, daar kunnen we nog wel eens over debatteren.

De facts en figures 2020 laat zien dat de diversiteit in Amstelveen heel groot is, dus waarom dan daar het woningaanbod niet op afstemmen. AvA wil graag zien dat er in toekomstige aanvragen voor woningbouw of transformatie een meer gedifferentieerd woningaanbod en prijs wordt aangeboden. We moeten streven naar diversiteit en betaalbare huisvesting voor iedereen in Amstelveen!


Praat mee

0 reacties

Geef een antwoord
Your email address will not be published.

Sluiten X
en ontvang de nieuwsbrief