mbo en hbo ook op campus welkom

MBO & HBO studenten uit Amstelveen nu ook welkom op nieuwe studentencampus in Uilenstede- Kronenburg

Op Uilenstede- Kronenburg worden 2500 nieuwe betaalbare studentenwoningen gebouwd. In eerste instantie kwam dit alleen onder de aandacht bij  studenten aan de VU. Afgesproken is nu, dat de gemeente dit tevens bij MBO & HBO studenten uit Amstelveen gaat doen.

.    

Weerstand tegen selectief beleid studentenwoningen

Het oorspronkelijke idee om de campus alleen toegankelijk te maken voor studenten aan de VU kreeg in Amstelveen veel weerstand van verschillende partijen. AVA, de VVD en D66 diende daarom gezamenlijk een motie in die breed gesteund werd (met uitzondering van Groen Links en de SP).

Hierdoor kunnen nu ook studenten in opleiding voor winkelmanager-, loodgieter-, sportleraar-, ICT’er-, fietsenmaker-, facilitair medewerker, etc aanspraak maken op een woning binnen de Campus.

Het is nog niet precies duidelijk hoe en wanneer de open inschrijving breed onder de studenten in Amstelveen bekend gemaakt wordt. Zodra studenten zich kunnen inschrijven, zullen AVA en AVA Next natuurlijk hun steentje bijdragen. Je kunt onder andere op de hoogte blijven door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.  

Meer diversiteit in Amstelveen

Een van de speerpunten van AVA is naast betaalbare koop-, en huurwoningen om bij te dragen aan meer diversiteit in Amstelveen. Een campus die open is voor studenten uit diverse studierichtingen draagt hier natuurlijk in grote mate aan bij. 

Tijdens je studentenperiode maak je veel nieuwe vrienden en deze campus zorgt dat je een vriendenkring opgebouwd binnen alle lagen van de bevolking. In mijn geloof draagt dat bij aan minder hokjes denken en meer respect voor elkaar als persoon. 


Praat mee

0 reacties

Geef een antwoord
Your email address will not be published.

Sluiten X
en ontvang de nieuwsbrief