Ruscha de Jong (links) Daniëlle Hacquebard (midden) Michel Becker (rechts)

OCA stopt en voegt zich bij AVA

De Ouderen Combinatie Amstelveen stopt na 22 jaar.

Na 22 jaar houdt Ouderencombinatie Amstelveen op te bestaan en brengt haar gedachtengoed per 1 maart 2022 onder bij Actief voor Amstelveen. Volgens het huidige raadslid van OCA Daniëlle Hacquebard, die als 2e op de lijst het stokje overnam van de vorig jaar overleden Percy de Robles, is tot haar spijt het raadslidmaatschap niet meer te combineren met haar drukke werkzaamheden als ondernemer. Samen met haar man Mareno Hacquebard (huidig voorzitter van OCA), bestiert zij een schoonmaak en beveiligingsbedrijf. Ook de heer De Mol, medeoprichter en voormalig bestuurder van OCA, ziet geen andere uitweg dan te stoppen. Opvolging dient zich niet aan en om de belangen van de ouderen in Amstelveen veilig te stellen is ook hij blij dat de lokale partij AVA deze belangrijke taak op zich wil nemen.

Seniorenplatform AVA-PLUS

AVA fractievoorzitter en lijsttrekker Michel Becker geeft aan dat AVA als lokale partij al veel aandacht heeft voor jongeren en ouderen binnen Amstelveen en deze met jongerenplatform AVA-NEXT en seniorenplatform AVA-PLUS ook inspraak en een stem geeft. Met de toegevoegde expertise van OCA, is AVA nog meer in staat meer draagvlak te creëren om de belangen van ouderen in Amstelveen te behartigen. Met het door OCA uitgesproken vertrouwen gaat AVA kandidaat raadslid Ruscha de Jong- de Roos hier dan ook vol energie mee aan de slag. Beide partijprogramma’s sluiten wat dat betreft naadloos op elkaar aan, meer veiligheid, seniorencoach voor passende huisvesting, aandacht voor vereenzaming, gratis openbaarvervoer voor 65+, en ook de wens voor een wethouder Ouderenbelang.

Uitbreiding Kieslijst en bestuur van AVA

Om het wederzijds vertrouwen te onderstrepen zullen Daniëlle en Mareno Hacquebard en de heer Wim de Mol als lijstduwers de AVA kieslijst gaan sieren. Omdat het ouderenbelang haar nog steeds aan het hart gaat en zij hiervoor haar verantwoordelijkheid wil nemen, zal Daniëlle Hacquebard na de verkiezingen toe treden tot het bestuur van AVA, waar zij de portefeuille Ouderenbelang zal behartigen en de fractie van AVA kritisch zal volgen.    

Foto van links naar recht: Ruscha de Jong, Daniëlle Hacquebard, Michel Becker


Praat mee

0 reacties

Geef een antwoord
Your email address will not be published.

Sluiten X
en ontvang de nieuwsbrief