Parkeren bij Klaasje Zevenster is een probleem

Een parkeerplek vinden duurt langer dan het bezoek aan opa of oma

Even op bezoek bij opa of oma die in een verzorgingstehuis in Amstelveen zit, is op zijn zachts gezegd, bij sommige tehuizen een uitdaging. Eindelijk mogen we na een tergende lockdown weer op bezoek en dan moet je eerst half Amstelveen rondrijden voor je een parkeerplaats vindt.

Parkeren bij Klaasje Zevenster in een ramp

Gelukkig is het bij de meeste tehuizen in Amstelveen goed geregeld. De parkeerplekken voor de deur zijn niet altijd toereikend, maar de parkeervoorzieningen op eigen terrein zijn vaak wel ruim. Zo kan opa of oma soms ook nog eens gezellig mee op een autotochtje. 

Behalve als als je op bezoek gaat bij opa of oma die woont in verpleeghuis Klaasje Zevenster in Amstelveen. Een prachtig nieuw gebouw uit 2017, waar de 52 bewoners schitterende kamers hebben en vol liefde en verzorging hun oude dag doorbrengen. Goed bereikbaar met de fiets en openbaar vervoer, maar bezoekers die met de auto komen is het een regelrechte ramp. Op welk tijdstip je ook komt of op welke dag, het maakt niets uit. Zandvoort op een warme zonnige dag is er niets bij.

Nieuwe buren maken het parkeerprobleem er niet eenvoudiger op

De bouw van de nieuwe koop appartementen naast het verzorgingstehuis, hebben de situatie er niet beter op gemaakt. Tijdens de bouw hiervan waren alle plekken vaak ingenomen door werkbusjes, die van ‘s morgens vroeg tot laat in de middag pal voor de deur geparkeerd stonden. Nu het complex klaar is, en er ondergrondse parkeergarage gelegenheid is voor bewoners, zou je denken dat de overlast voorbij zou moeten zijn. Helaas.

Van achter een bureau ziet de wereld er anders uit

Waarom wordt er bij de bouw van de verzorgingstehuizen niet beter nagedacht over de bereikbaarheid van het bezoek, waar deze ouderen vaak zo naar uitkijken. De uurtjes dat kinderen en kleinkinderen langskomen, zijn vaak een zeer welkome afleiding. Helaas zijn deze bezoekjes vanwege de slechte bereikbaarheid minder vaak dan beide partijen graag zien. Niet elk langskomend bezoek woont op loop of fietsafstand. Spontaan gezellig een kopje koffie drinken of simpelweg gewoon even een knuffel komen geven, wordt ernstig belemmerd door het feit, dat er bij Klaasje Zevenster gewoon geen parkeerplaats is. 

Overlast bij de buren van Klaasje Zevenster

De buren aan de overkant van Klaasje Zevenster worden nu steeds geconfronteerd met de parkeeroverlast. Zelden kan iemand bij thuiskomst gewoon voor de deur parkeren. Niet dat zoiets een recht is, maar het is wel fijn als men toch regelmatig gewoon voor de eigen voordeur kan parkeren, en niet als een soort Max Verstappen rondjes moet rijden voor men de boodschappen kan uitladen.

Een wijze les voor toekomstige verzorgingstehuizen

Met de vergrijzing van Nederland zullen er meer verzorgingstehuizen en aanleunwoningen nodig zijn. Laten we bij de ontwikkeling en nieuwbouw direct kijken naar de mogelijkheid om bezoekers goed te faciliteren. Want zonder bezoek worden de dagen van bewoners in een verzorgingstehuis wel heel erg lang en eenzaam.


Praat mee

0 reacties

Geef een antwoord
Your email address will not be published.

Sluiten X
en ontvang de nieuwsbrief