Herdenken Amstelveen 2021

Herdenken in Amstelveen

De herdenking aan de Keizer Karelweg, van een geallieerd bombardement is één van de meerdere kleinere herdenkingspunten die Amstelveen sinds 2020 plaatst.

Gedenktegel Keizer Karelweg ter hoogte van nummer 436

Alweer 80 jaar geleden werden in een geallieerd bombardement een aantal huizen aan de Keizer Karelweg geraakt. Dat was niet de bedoeling, het echte doel was de Duitse bunker bij de Pauluskerk. Twee echtparen kwamen om het leven, twee huizen werden verwoest en vier andere raakten zwaar beschadigd. Een verdrietig stukje van de geschiedenis in Amstelveen

Herdenkingstegels

Door een initiatief van de Historische Vereniging Amstelveen heeft de gemeente het mogelijk gemaakt vandaag het bombardement te memoreren. Vanmiddag werd onder flinke belangstelling een gedenktegel onthuld. Diverse nabestaanden waren aanwezig.
Deze gedenktegel is onderdeel van project Historisch Besef.

De herdenktegel aan de Keizer Karelweg t.h.v. nr. 436

Verleden

Het is belangrijk om ook de geschiedenis van Amstelveen te kennen. Met vele nieuwe inwoners en huidige maatschappelijke ontwikkelingen is het meer dan nodig om het verleden van Amstelveen ook te laten zien. Naar de toekomst kijken kan alleen als men het verleden respecteert.
Naast wethouder Raat was er, vanuit de lokale politiek, alleen belangstelling van Actief voor Amstelveen om bij deze onthulling aanwezig te zijn. Onze burgerraadsleden Ben Westendorp en Wil Seiffers waren namens AVA ter plaatse.


Praat mee

0 reacties

Geef een antwoord
Your email address will not be published.

Sluiten X
en ontvang de nieuwsbrief