Hoe belangrijk vind de gemeente Amstelveen de aanpak van de klimaatverandering?

Hoe belangrijk vind de gemeente Amstelveen de aanpak van de klimaatverandering?

De partijen binnen de gemeente Amstelveen slaan zich triomfantelijk op de borst, want er is weer een grote stap gemaakt op het gebied van het tegen gaan van de klimaatveranderen. Wij weten niet zo goed wat hier zo groots aan is, want het gaat slechts om het promoten van zonnepanelen op de Amstelveense daken. Je kunt de TV niet aanzetten of je wordt dood gesmeten met reclame voor duurzame zonne panelen, maar de partijen vonden hun initiatief fantastisch.

Nu is er, behalve dat ze oerlelijk zijn, natuurlijk niets mis met zonnepanelen. Alles wat bijdraagt aan de klimaatdoelstellingen is iets waar wij als AVA en AVA Next helemaal voor zijn. Maar de vraag is natuurlijk wel of deze aanpak het verschil gaat maken om de doelstellingen ook daadwerkelijk te halen. 

Wij weten namelijk dat er veel meer voor nodig is. Misschien zelfs wel een hele andere aanpak dan zonnepanelen die qua rendement nog steeds niet optimaal zijn. Zelf denken wij meer aan alternatieven zoals het gebruik van waterstof en kernenergie. Maar waarschijnlijk duurt het nog decennia voordat de gemeente zelf beseft dat ze met de promotie van zonnepanelen geen deuk in een pakje boter slaan. Want Amstelveen hoeft niet zo snel en gaat niet zo hard. Die houden liever alles een beetje zoals het was. En de echte problemen? Die worden wel opgelost door de volgende generatie. 

Dankjewel burgemeester en wethouders in Amstelveen, jullie weten heel goed de klimaatproblemen die jullie zelf mede-veroorzaakt voor je uit te schuiven.     


Praat mee

0 reacties

Geef een antwoord
Your email address will not be published.

Sluiten X
en ontvang de nieuwsbrief