Ibiza aan de Poel door een stadsstrand in Amstelveen.

Er komt een eindelijk een stadsstrand in Amstelveen. Namelijk aan de de Noordelijke Poeloever. Gemeente Amstelveen vindt ook dat er op die plek meer ruimte moet komen voor recreatie, sport en Horeca. Natuurlijk met respect voor de groene omgeving. Het stadsstrand is dan de eerste stap waar wij in Amstelveen deze zomer al gebruik van kunnen maken.

De nieuwe hotspot van Amstelveen of een nieuwe hondenuitlaatplek?

Helaas komt er voorlopig op het nieuw te storten zand alleen een speel- en recreatie-plek. Het kan het nog wel even duren voordat de strandstoelen en cocktails daadwerkelijk op dit strand verschijnen en de zwembroeken  aankunnen.  Pas in 2022 wordt gestart met een bagger-pilot met als doel te bepalen op welke wijze de waterkwaliteit het beste kan worden verbeterd. Daarna kan pas het echte baggeren beginnen om de kwaliteit van het water veilig genoeg te maken om hierin ook te kunnen zwemmen. Zo gaat het allemaal wel heel lang duren voordat dit de nieuwe hotspot kan worden. Tot die tijd, zullen onze honden dit nieuwe plekje waarschijnlijk gebruiken voor hun behoefte. 

De plannen zijn gemaakt met de partners in dit project: de gemeente Amsterdam, Hoogheemraadschap Rijnland en de provincie Noord-Holland.

Met partners als de Gemeente Amsterdam, Hoogheemraadschap Rijnland en de provincie Noord-Holland gaat dit allemaal best lang duren. Waarom geen partner zoals bijvoorbeeld Van der Valk, of de familie Loogman. Deze ondernemers willen misschien best een deel van het zwembad “de Meerkamp” kopen en daar bijvoorbeeld een Hotel met golfslagbad een fijn terras en eventueel  een casino exploiteren. Met de opbrengsten van die verkoop zou Ibiza aan de Poel in Amstelveen met een openluchtzwembad aan die Poeloever versneld gerealiseerd kunnen worden. 

Een prachtige win-win situatie toch?


Praat mee

0 reacties

Geef een antwoord
Your email address will not be published.

Sluiten X
en ontvang de nieuwsbrief