Meer openheid en transparantie zorgt voor meer betrokkenheid in Amstelveen

Meer openheid en transparantie zorgt voor meer betrokkenheid in Amstelveen

Als het aan fractievoorzitter Michel Becker ligt komt er veel meer openheid en transparantie binnen de gemeente Amstelveen. Hoe kun je anders bij inwoners draagvlak creëren en betrokkenheid bij de besluitvorming vragen? 

Voor velen is wat binnen de muren van het gemeentehuis gebeurt een ver van mijn bed show. Dit heeft niet met interesse in de onderwerpen te maken, maar met de achterkamertjes politiek. Alles lijkt achter gesloten deuren plaats te moeten vinden, terwijl deze tijd vraagt om transparantie. 

Zelf gaat de partij en haar jongerenbeweging binnenkort zoveel mogelijk vergaderingen en bijeenkomsten live streamen. Zo kan iedereen deze live volgen en meedenken wat het beste is voor Amstelveen. 

Achterkamertjes politiek is niet meer van deze tijd

Werkelijk alles is tegenwoordig live te volgen. Bij de formule 1 kun je zelfs meekijken vanuit het stoeltje van je favoriete coureur en zelfs rechtszaken zijn (al dan niet afgedwongen door deze of gene) live te volgen. Dat hoort nu eenmaal bij deze tijd. Achterkamertjes politiek kan daarom niet meer. De deuren moeten digitaal wijd open vindt Michel Becker.

In plaats van dat het een gewoonte is dat er in besloten kring iets besproken wordt, moet dit zoals dat ook wettelijk bedoeld is, eerder een uitzondering worden. In principe moet alles wat wethouders besluiten en hoe ze daar toe komen, open en transparant worden, tenzij er bijzonderheden zijn die vragen om discretie.

Alleen zo krijgen we de inwoners van de gemeente amstelveen weer betrokken bij wat er werkelijk belangrijk en van belang is.


Praat mee

0 reacties

Geef een antwoord
Your email address will not be published.

Sluiten X
en ontvang de nieuwsbrief