Subsidie op regentonnen in Amstelveen voorkomt tekort aan drinkwater

Subsidie op regentonnen in Amstelveen voorkomt tekort aan drinkwater

Het is bijna elke zomer raak. Door langdurige droogte, extreme warmte, veelvuldig gebruik van drinkwater voor besproeien van tuinen, wassen van auto’s en vullen van zwembaden, komt Amstelveen regelmatig in problemen als het gaat om drinkwater. Gecombineerd met het thuiswerken door het Coronavirus word ook meer drinkwater gebruikt. En de verwachting is dat de zomers door klimaatverandering nog veel warmer gaan worden.

Het is daarom belangrijk om voorzichtig om te gaan met ons drinkwater en dit zo weinig mogelijk te gebruiken voor doelen waar ook ander water voor gebruikt kan worden. Bijvoorbeeld regenwater. Als je dat in een regenton opvangt en gebruikt voor tuinbewatering kan je zomaar 7000 liter drinkwater per jaar besparen.

Daarnaast ontstaat door de klimaatverandering ook het effect van forse hoosbuien. Dat geeft steeds meer overlast omdat het riool en de grond die hoeveelheid regenwater niet kan verwerken. Verstening van tuinen speelt daarin ook een rol. De aanschaf van een regenton kan hierbij ook helpen.

Actief voor Amstelveen pleit er daarom voor om op korte termijn een subsidieregeling voor regentonnen in het leven te roepen om hiermee een impuls aan inwoners geeft om een regenton aan te schaffen.


Praat mee

0 reacties

Geef een antwoord
Your email address will not be published.

Sluiten X
en ontvang de nieuwsbrief