Van winkelcentrum naar besmettingscentrum in Amstelveen

Van winkelcentrum naar besmettingscentrum in Amstelveen

Als je getest wilt worden op Corona, is het handig dat een testcentrum centraal gelegen ligt. Maar nu is het idee om een testcentrum te openen op het Stadshart van Amstelveen. Inmiddels zijn veel reacties van verontruste inwoners op de vestiging van een commerciële Corona- testlocatie ontvangen omdat mensen zich zorgen maken dat dit juist besmette mensen naar een relatief drukke locatie lokt. Hoe verstandig is dit?

Ook Actief voor Amstelveen is van mening dat door dit testcentrum bewust mogelijk zieke mensen naar deze locatie worden gelokt. Deze lopen dan her en der langs het winkelende publiek en het is nog maar de vraag of zij hun verantwoordelijkheid nemen bij een positieve test, in quarantaine gaan of zich gewoon mengen tussen het winkelende publiek, in de rij van het pinapparaat of in de lift van de parkeergarage. Het gebruik van deze locatie voor dit doel is niet te begrijpen als je kijkt naar de maatregelen die  juist de winkeliers en horecabedrijven op het Stadshart hebben genomen om besmettingen te voorkomen.

Burgemeester Tjapjo Poppens zegt machteloos te staan

Woensdagavond kwamen lokale Amstelveense partijen AVA, BBA en CDA in touw tegen de Coronatestlocatie in het Stadshart. Actief voor Amstelveen had een motie voorbereid om meer te weten te komen over de achtergronden van het besluit tot vestiging van de testlocatie. En vooral ook haar bezorgdheid daarover te ventileren. 

Tot veler verbazing en ontsteltenis werd deze kwestie door burgemeester Tjapko Poppens koeltjes en met een juridisch betoog naar de prullenmand verwezen.

Terzijde, blijkbaar was de gemeente niet tijdig en volledig op de hoogte van de komst van CoronatestWest, getuige de reactie van de Amstelveense burgemeester Tjapko Poppens in het programma “Amstelveen Spreekt” op maandagavond jl.  Of moeten we concluderen dat er binnen de gemeentelijke organisatie langs elkaar heen wordt gewerkt?

Hoe dan ook, deze reactie van onze burgervader is ongelofelijk! Hoe is het mogelijk dat de gemeente hier niets tegen zou kunnen doen? Elk weldenkend bestuur in Nederland maakt in situaties als deze een afweging over: wat zijn de belangen, wat zijn de risico’s, wat kunnen we doen en waar kunnen we invloed uitoefenen om de zaak anders te draaien.

Kennelijk niet in Amstelveen die zich hier van je slechtste kant laten zien! Aldus Actief voor Amstelveen.


Praat mee

0 reacties

Geef een antwoord
Your email address will not be published.

Sluiten X
en ontvang de nieuwsbrief