AVA Next de jongeren vereniging begint vorm te krijgen

AVA Next de jongeren beweging begint vorm te krijgen

Na twee lange brainstorms over hoe de AVA next de jongerenbeweging er uit moet komen te zien en wat hun rol is, begint deze onder leiding van Jesse Jansen vorm te krijgen. Met 8 jongeren gaat dit initiatief van start met als doel Actief voor Amstelveen inzichten te geven wat jongeren en jong volwassen beweegt en zoals bezig houdt.

Jesse Jansen (19) studeert politicologie en heeft veel affiniteit met Amstelveen waar hij opgroeide. Zijn beweegredenen om dit initiatief te starten zijn veelzijdig. Maar zoals hij zelf zegt: “De voornaamste reden om dit initiatief te beginnen is omdat ik vind dat de gemeente Amstelveen veel te weinig rekening houdt met de behoeften van jongeren”.

De beweging heeft grootse ambities, want ze willen de grootste jongerenbeweging van Amstelveen worden. Zo willen ze hun geluid laten horen aan wethouders die nu geen tot weinig contact met de jeugd hebben. Jesse zegt: “Heel leuk hoor al het geld wat de gemeente uitgeeft aan fietspaden, houten bankjes en zo’n vernieuwde metrolijn. Maar waar blijft die club waar ik straks met mijn vrienden uit kan gaan en hoe zorgt de gemeente dat ook ik straks als starter een woning kan kopen of huren?”.

Het doel van de jongerenbeweging is ook om partnerships aan te gaan met het bedrijfsleven waar leden voordeel bij kunnen hebben als het gaat om een stageplek of een baan. Ook zullen de leden actief bijdragen aan het voeren van campagne voor AVA als het eenmaal zover is. 

Op de vraag of de jongerenpartij een politieke beweging is antwoord Jesse met een helder antwoord. “Wij zijn een groep informele jongeren die voor behoeften van de jeugd en jongvolwassenen in Amstelveen opkomen. Wij laten ons geluid via de partij AVA horen aan wethouders die met hele andere dingen bezig zijn, maar verder zien wij onszelf meer als creatieve denktank. Natuurlijk zitten er leden bij met politieke aspiraties, maar de meerderheid is daar helemaal niet mee bezig”.

Een van de eerste actiepunten die AVA Next (Next staat voor Next generation) bezig houdt is naast het aangaan van partnership, contacten leggen met organisatoren van festivals en evenementen. Want op dat gebied loopt Amstelveen wel heel ver achter ten opzichte van andere steden. Het hoeft volgens AVA next echt geen feeststad te worden, maar een paar activiteiten per jaar voor jongeren is echt geen overbodige luxe.

AVA next houdt zich bezig met de drie speerpunten van AVA. Namelijk betaalbare koop- en huurwoningen, diversiteit op het gebied van sport, cultuur, retail en activiteiten en verjonging van Amstelveen in algemene zin.

Wil je ook je steentje bijdragen aan AVA next, neem dan contact op met Jesse Jansen via jesse@amstelveen.nl 


Praat mee

0 reacties

Geef een antwoord
Your email address will not be published.

Sluiten X
en ontvang de nieuwsbrief