Je bent jong en je wilt wat in Amstelveen maar wat kun je doen?

Je bent jong en je wilt wat in Amstelveen maar wat kun je doen?

Als je eenmaal kinderen hebt of je mag met pensioen, sta je er misschien niet zo bij stil, maar er is in Amstelveen heel weinig te doen voor jongeren. De café’s zijn meestal oubollig en niet een plek waar je jouw eerste vriendinnetje ontmoet of mee naar toe wilt nemen. De restaurants zijn duur of eenzijdig. Elke dag spareribs eten is ook niet wat je wilt als jongere of jong volwassenen. En een gezellig hangplek is ook zeer schaars. 

De gemeente Amstelveen lijkt de wensen en behoeften van de jeugd bewust of onbewust over het hoofd te zien. Denk bijvoorbeeld aan een paar coole skatebanen, openbare voetbalveldjes, een gezellige club die tot laat in de nacht open blijft, een groots festival of een coffeeshop. Amstelveen heeft het niet. 

Is dat omdat het niet bij Amstelveen hoort of zijn de vele ingeslapen inwoners van Amstelveen bang voor overlast van hangjongeren? De helft van de bewoners van Amstelveen zijn jonger dan 30 jaar en die moeten vaak noodgedwongen naar Amsterdam of zelfs plekken als Mijdrecht of Vinkeveen uitwijken om iets leuks te kunnen doen.

Andere steden hebben wat Amstelveen niet heeft voor jongeren

Vinkeveen, Uithoorn en Mijdrecht hebben alle drie een feestweek. Amstelveen niet! Die heeft een braderie met kunst voor aan de muur en leuke brei poppetje. Niet iets waar de jeugd op zit te wachten. Mijdrecht heeft het winkelcentrum op die manier vormgegeven dat het verschillende leuke moderne boetiekjes kan huisvesten. Amstelveen niet! Die zet een kolos van een winkelcentrum neer wat meer lijkt op een mausoleum dan een gezellige uitgaansgelegenheid.   

Waarom vinden alle festivals plaats in Amsterdam, Haarlem en andere steden en nooit in Amstelveen? En heb je wel eens gehoord over de Marathon van Amstelveen. Hij schijnt te bestaan, maar ken jij ‘m? 

Amstelveen is flink saai als je behoort tot de jongeren en jongvolwassenen die hier wonen en daar gaan wij als AVA Next de jongerenvereniging van Amstelveen grote verandering in aanbrengen. 

De aanpak van AVA next in Amstelveen

Meer mensen hebben samen meer ideeën, maar dat niet alleen. Met hoe meer we zijn, hoe meer geluid we kunnen maken die de wethouders wel zullen moeten horen. Dat geluid maken we zelf, maar laten we ook doorvertalen in het gemeentehuis door de leden van AVA. Natuurlijk zullen we niet gaan schreeuwen voor het gemeentehuis, maar we zullen wel met onderbouwde plannen en ideeën komen waar de huidige status quo niet mee bezig is.   

Zo zullen we onder andere: 

  • Samen met bedrijven en ondernemers ons sterk maken voor verjonging van Amstelveen. 
  • Praten met organisatoren van festivals en evenementen om hun interesse voor Amstelveen op te wekken. 
  • Enquêtes afnemen onder jongeren en jongvolwassenen om boven tafel te krijgen waar zij behoefte aan hebben
  • Bijeenkomsten organiseren om jongeren en jongvolwassenen te betrekken bij wat er wel mogelijk is in Amstelveen
  • Transparantie bieden over besluiten binnen de gemeente in een taal die jongeren en jongvolwassenen in Amstelveen wel aanspreekt
  • Campagne voeren voor punten die wij belangrijk vinden. 

Dit doen we als AVA next omdat de jongeren en de jong volwassen en de Next generation is. Hiermee verliezen we heus niet de ouderen uit het oog, maar nu is wel het moment dat wij er ook mogen zijn en de gemeente er ook voor ons is.


Praat mee

0 reacties

Geef een antwoord
Your email address will not be published.

Sluiten X
en ontvang de nieuwsbrief