Tijdelijke Tiny Houses in Amstelveen voor starters

Tijdelijke Tiny Houses in Amstelveen voor starters

Tiny Houses zijn kleine volwaardige woningen van maximaal 50 m2 die op een (tijdelijke), fundering of op wielen staan. Er is ook een stapelbare container variant beschikbaar. Het idee achter Tiny houses is om meer woonunits voor instromers en toestromers binen de woningmarkt te creëren.

Voor Amstelveen zou het een uitgelezen kans zijn als er een plek is waar deze Tiny houses geplaatst zouden kunnen worden, omdat Amstelveen al jaren getergd wordt door een woning tekort. Met name jongeren en minima kunnen nagenoeg geen woning meer kopen of huren vanwege de hoge lasten. Tiny houses kan dit probleem aanpakken.

Er is genoeg plek in Amstelveen voor Tiny houses

Het terrein Kalkbranderij-Bovenkerkerhoek lijkt uitermate geschikt voor een eerste experiment met Tiny houses. De lokale Amstelveense partijen AVA-D66-VVD-BBA diende een motie in om een quick scan uit te voeren op dit terrein. Dit idee kwam op, omdat het zgn. Ruimtelijk Ontwikkelingsperspectief (ROP), die locatie als reserve voor de lange termijn bestempelt. Daar zijn dus voorlopig geen definitieve plannen voor.

In de gemeenteraad van 12 februari j.l. diende AVA, D66 en VVD de motie “Ontheffing vergunning grondexploitaties t.b.v. tijdelijke woonbestemming Tiny Houses”, in om voor starters en senioren, in afwachting van een definitieve oplossing, tijdelijke huisvesting mogelijk te maken.

Met een nieuwe motie, werd in de raadsvergadering van a.s. woensdag, opgeroepen genoemde partijen, het college op hier uitvoering aan te geven. Deze motie werd unaniem aangenomen.


Praat mee

0 reacties

Geef een antwoord
Your email address will not be published.

Sluiten X
en ontvang de nieuwsbrief