Waar kunnen jongeren 'chillen' in Amstelveen?

Waar kunnen jongeren ‘chillen’ in Amstelveen?

De gemeente Amstelveen is rijk. Maar op welke manier zijn we rijk? Rijk in geld en dure huizen met mensen die veel verdienen? Of zijn we rijk aan een levendige jeugd die elkaar kan ontmoeten in clubs, openbare sportvelden, of andere plekken en lekker kan chillen? Bij navraag onder de jeugd in Amstelveen blijken ze enorm ontevreden.

Helemaal tijdens de Coronatijd ervaart de jeugd depressiviteit, voelen ze zich geïsoleerd voelen en krijgen ze een studieachterstanden. Binnen deze groep zijn eveneens ongezonde levensgewoonten toegenomen. Veel jongeren hebben het gevoel de regie over hun eigen leven te verliezen. Ze willen sociale contacten, vrienden zien en chillen. Ze hebben behoefte aan vaste ontmoetingsplekken, maar die zijn er niet in Amstelveen.

Amstelveen heeft eigenlijk te weinig van dit soort plekken omdat daar nooit aandacht voor is vanuit de gemeente. Daarbij komt dat de bestaande JOP plekken toe zijn aan vernieuwing.

Daarom pleit AVA om met jongeren in gesprek te gaan over wat hun behoeften zijn. Het college wordt ook opgeroepen om met spoed te onderzoeken waar ruimte is om nieuwe ontmoetingsplekken te maken. Daarnaast moet verkend worden of de bestaande JOP’s nog aantrekkelijk zijn om te gebruiken door jongeren en hoe ze eventueel verbeterd kunnen worden. Tenslotte wil AVA dat de gemeente tijdig jongeren met problemen in het oog krijgt om daarop in te spelen en b.v. te informeren over de aanwezigheid van ontmoetingsplekken.


Praat mee

0 reacties

Geef een antwoord
Your email address will not be published.

Sluiten X
en ontvang de nieuwsbrief