Waar speel je de derde helft in Amstelveen voor de jeugd

Waar wordt de derde helft gespeeld in Amstelveen?

De competitie in het amateurvoetbal is inmiddels weer gestart. Na een hard bevochten overwinning, een nauw gelijkspel of een pijnlijke nederlaag is de behoefte naar gezelligheid groot. Op de club bestellen we 2 of 3 pitchers en de stemming begint er snel in te komen. 

Al snel komt rond een uurtje of acht de aankondiging dat het tijd is voor de laatste ronde. Iets wat wij geen van allen graag wil horen. De kantine sluit en we moeten het feestje op een andere plek voortzetten. Op dat moment begint iedereen elkaar aan te kijken. Waar kunnen we deze gezelligheid dan voortzetten?

Gezellige café’s genoeg, maar niet voor ons

Amstelveen telt meerdere gezellige cafeetjes waar je lekker rustig je biertje of wijntje kunt drinken of een lekker kopje koffie neemt. Ik kan uit ervaring spreken, dat deze gezellige café’s niet op ons -of welk ander voetbalteam ook- zitten te wachten. 

Wij vinden het leuk dat wanneer onze muziek lekker hard staat, je ook wat luider moet praten om elkaar te verstaan. En geloof mij…. daar zitten de mensen op het terras en aan de bar niet op te wachten. Integendeel, al snel worden wij verzocht wat rustiger te doen, en dat snap ik ook. 

Het ouderwetse buurthonk in Amstelveen

Een plek waar wij wel ons ding kunnen doen zoals een biertje pakken, gezellig kletsen, opscheppen over dat fantastische doelpunt en daarmee weer indruk maken op de meiden, is er dus niet. Hoe leuk zou het zijn om je tegenstander uit te nodigen naar zo’n plek, waar sporters van Amstelveen elkaar allemaal kunnen treffen. 

Of je nou bij Roda of de Heemraad speelt. Of je liever knikkert met een stokkie of voetbalt, de sport brengt jongeren samen. Maar waar samen? Geef ons jong volwassen sporters een plek om bijeen te kunnen komen en wij tot laat de muziek op 10 kunnen zetten. Waar we geluid kunnen maken zonder daar direct op aangesproken te worden door mensen die in alle rust van hun café bezoekje willen genieten.

Laat er weer een ouderwets buurthonk in Amstelveen komen, zodat wij ook na een potje voetbal nog steeds onze energie kwijt kunnen. Maar dan wel zonder dat wij onze stad daarvoor uit hoeven te gaan, zodat een verlenging van de derde helft zonder problemen kan verlopen.


Praat mee

1 reactie

Geef een antwoord
Your email address will not be published.

Sluiten X
en ontvang de nieuwsbrief