AVA is een onafhankelijke lokale politieke partij die zich inzet voor de inwoners van de gemeente Amstelveen. De partij zoekt het politieke midden en heeft een sociaal liberale signatuur.

AVA wil de kloof tussen politiek en inwoners dichten door te luisteren en in gesprek te gaan. Te leren van elkaar en ook door ideeën en initiatieven van mensen meer te betrekken bij de besluitvorming binnen de gemeente.

Wij voeren gesprekken met het midden- en kleinbedrijf , zzp’ers, maatschappelijke zorg- en welzijnsinstellingen, scholen, brancheorganisaties, kunst en cultuurinstellingen en wijkplatforms. AVA vindt dat het bij regelgeving niet alleen moet gaan over het bepalen van beleid achter bureaus. Er is samenspraak met inwoners nodig op het gebied van wonen, werken, leven en zorg.

Voor AVA betekent het een voortdurende dialoog waarin geluisterd wordt en regels aangepast worden waar dat mogelijk is. Wijkcentra, buurthuizen, verenigingen, kunst- en cultuurinstellingen, zorg- en welzijnsinstellingen, handhavers en wijkagenten zijn de ogen en oren van onze samenleving. Door in gesprek te gaan en te blijven wil AVA zichtbaar en hoorbaar aanwezig zijn om een samenwerking te garanderen. Ieder deel van Amstelveen heeft een eigen identiteit en verdient evenveel aandacht. Iedere wijk kan immers iets anders nodig hebben op het gebied van wonen, werk, welzijn en zorg, ruimtelijke orde, veiligheid, vervoer en groen. Daaraan moet worden gewerkt.